Бойко Борисов: Те само ми откриват магистралите

Бившият премиер Бойко Борисов чакавече четвърти месецуправляващите да му покажат кои следи са заличили ГЕРБ и даизвадят от министерствата нарушенията на партията. "Нали за товаговореха? А те само ни откриват магистралите", казаБорисов, който в неделя откри новопостроен параклис в добричко село.

"Те прекрасно го съзнават и затова са се вкопчили в кокала и говорят от сутрин до вечер глупости и измищльотини", добави той.

Бойко Борисов е убеден, че парламентарните избори ще бъдат предсрочни и ще се състоят скоро.

"Възможно е да бъдат до края на годината. Защото управляващите много бързо ще похарчат парите, много бързо ще влязат в корупционните си схеми, които планират да направят, и много бързо хората ще разберат що за идеи са имали", заяви председателят на ГЕРБ в добричкото село Църква.

По-рано в неделя той призова министъра на регионалното развитие още днес да бъде пуснато движението по връзката от магистрала "Хемус" за София при гара „Яна”.

„След като ние сме построили връзката за магистралата, единственото, което те могат да направят, е да я пуснат”, каза Бойко Борисов. Според него движението трябва да бъде пуснато още днес и да не се бави излишно с официалното откриване предвидено за понеделник.

„Управляващите не бива да се гаврят с хората, като ги карат да пътуват в тапи и задръствания по този участък”, добави Бойко Борисов.

Още в петък обаче бе обявено, че министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева, която е в отпуск, ще пусне движението по новия участък на  автомагистрала "Хемус" в понеделник. Това ще стане в 14.00 часа.

Приемателната комисия за Акт 15 работи и днес, а утре сутринта ще бъдат издадени необходимите документи за законното пускане на движението на МПС по новоизградената отсечка, се посочва в съобщение на министерството в неделя.

Общата дължина на участъка е 8,46 километра. Проектът се съфинансира от Кохезионния фонд на Европейския съюз и от държавния бюджет чрез Оперативната програма "Транспорт" 2007-2013 година. Обектът е част от Трансевропейския транспортен коридор 4. С новия участък "Хемус" се свързва с Околовръстния път на София.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Съгласни ли сте влизането на обществени места да става само със сертификат за ваксиниране, преболедуване или тест?