Борисов: България най-правилно управлява финансите, икономиката и здравните мерки по време на кризата

Премиерът с нова порция хвалби. “На Нова година усетихте ли някакви забрани?“

Бойко Борисов, сн. Фейсбук

"Ще минат месеци и ще се окаже, че България най-правилно е управлявала финансите, икономиката и здравните мерки по време на кризата", каза премиерът Бойко Борисов в понеделник.

Той за пореден път в последните няколко дни самооценява високо дейността си.

В същото време България в момента е на трето място по 14-дневна смъртност от коронавирус в Европа. В края на миналата година бе на първо място. В бизнеса пък има силно недоволство, че антикризисните мерки не достигат до всички.

"Съвместно трябва да работим хората, бизнесът и държавата в условията на пандемия. Виждате какви са мерките в другите държави. Нашите съседи не могат от вкъщи да излизат. На Нова година усетихте ли някакви забрани? При нашите съседи, с които все се сравняваме, това не е възможно", посочи той.

В понеделник Борисов посети предприятие за производство на бойлери във Варна. Заедно с него бяха кметът на Варна Иван Портних и министърът на труда и социалната политика Деница Сачева. Изявата им традиционно бе предавана във Фейсбук.

"Тук е готова и катедралата. Отпуснахме средства и за старата, и за новата, за която чакаме само да отмине средствата. Последните 500 хиляди ги дадохме, за да се довършат дейностите", обясни Борисов локалните успехи на управлението си във Варна. 

"Наблюдаваме ден за ден как се движи пандемията и дай Боже, да я преодолеем", добави Борисов.

Премиерът коментира и пристигането на втората пратка на ваксините у нас, като се очаква до няколко дни и третата доставка, за да стартира втората фаза на имунизация - за възрастните хора и учителите.

Завършихме годината с най-ниския дефицит и външен дълг в Европа, обясни Борисов.

Той отчете и напредъка по строителството на АМ "Хемус", като заяви, че отсечката до Търговище ще е готова до няколко месеца.

От своя страна ръководството на завода благодари за мярката 60 на 40 и каза, че са успели чрез нея да запазят всичките си служители. 

Споделяне

Още по темата

Още от България

Какво очаквате от президента Радев през неговия втори мандат?