Борисов: Елена Йончева и Тома Томов са толкова нови, колкото и Фидосова

ГЕРБ е единствената партия без олигарси, обяви той

Борисов: Елена Йончева и Тома Томов са толкова нови, колкото и Фидосова

Дано президентът Радев има здрав разум, в него ми е надеждата, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на среща с членове на ГЕРБ в София. Той сподели, че гледал малко от конгреса на БСП, който сякаш бил конгрес за Бойко Борисов. А за новите лица в червените листи Елена Йончева и Тома Томов коментира, че тях вече сме ги гледали 25 години: "Те са точно толкова ново, колкото Цветан Цветанов сега да ми доведе Искра Фидосова и да каже:ето ти едно ново лице".

"Дано президентът Радев има здрав разум, в него ми е надеждата. Остави ли ни на тези хора (от БСП -бел.ред.), най-малко ще искат касиране на изборите", каза Борисов и допълни, че това би означавало още 50 млн. за избори.

Той призова членовете на ГЕРБ да бъдат смирени към хората, на които е причинено неудобство или за които партията не е направила нещо достатъчно добре. "Народът си има памет, не можем да се оплачем от народа. На избори досега ние не сме побеждавани, затова съм благодарен на народа", заяви Бойко Борисов. "Избори се губят, избори се печелят, затова - мобилизация“, призова той и добави: "Самодоволство, че ние сме най, е груба грешка всеки ден трябва да се доказваме".

Бих се радвал да не се подвеждаме и да водим негативни кампании с минаване на добрия тон, да се спираме на това, което сме направили и там, където можем да търсим обединение на нацията, да го направим, каза още Борисов.

"Много колеги дават за пример Румъния, но в последните дни те показват, че е тежко разединена нацията. Това генерира трайна нестабилност. Ние като малка нация, с това население, на прилична територия с всичките ѝ красоти, имаме редкия шанс, да бъдем консолидирана нацията, на фона на нашите съседи - в Сърбия и Косово нещата не вървят добре, една клечица им трябва, на Турция и Гърция. Досега само България във всички статистики има ръст на икономиката, най-малък риск за нестабилност. Трябва да сме големи глупци и политиците, и ние да допуснем да се дестабилизира направеното от всички нас“, коментира Борисов.

"Затова два години се опитвахме да бъдем максимално толерантни. Това беше много трудно да се направи. Имахме партньори, които бяха по-ярка опозиция от тези, които бяха опозиция. Ние две години имахме проблеми само с нашите коалиционни партньори, чудихме се как да постъпваме“, продължи Борисов. И за сетен път повтори, че ГЕРБ са направили много компромиси, но "като теглим чертата - партията загуби, държавата спечели".

"ГЕРБ е единствената партия, в която няма олигарси", обяви още Борисов. "Тези, които ги броят за олигарси, са създадени много преди ГЕРБ да я има“, каза той, без да конкретизира.

В четвъртък Борисов имаше среща с представителите на бизнеса и работодатели, пред които прогнозира, че ще бъде трудно да се състави правителство след изборите.

Бизнесът е поискал яснота за справяне с корупцията, престъпността, регулиране на монополите и реиндустриализация на страната, както и по-добро образование, съобразено с нуждите на бизнеса. Борисов е потвърдил ангажимента приоритет на ГЕРБ при следващото управление да е образованието, дуалното обучение, както и запазването на плоския данък.

"Надявам се, че хората, които се подготвят да управляват България, няма да се объркват по важни теми за обществото като СЕТА и бежанската криза, защото това не са теми, по които може да се объркваш току-така. Недопустимо е да се въвежда в заблуждение народът като у нас се говори едно, а в европейските институции при обсъжданията и гласуванията се постъпва различно“, написа Борисов в профила си в социалната мрежа Фейсбук.

Споделяне

Още по темата

Още от България