Борисов: Като гледам наш'те опоненти с кви шкембета са...

Може да не са достатъчно вталени, но са решителни, отвърна му Христо Иванов

Политическите опоненти на ГЕРБ са с шкембета, констатира премиерът Бойко Борисов във вторник при поредна (не)предизборна обиколка. Той посети Бяла, където разгледа новата спортна зала и училище. Докато го развеждаха из съоръжението и му обясняваха как се ползва, лидерът на ГЕРБ се досети за политическите си противници.

Шкембета

"Аз като гледам наш‘те политически опоненти с кви шкембета са...", заяви той.

Борисов, който също не може да се похвали със стройна снага, нито пък основния му коалицонен партньор, не каза кого точно има предвид. Не е ясно и кога Борисов е променил отношението си към хора с шкембета, както показва почти гальовното "Шиши", с което нарича Делян Пеевски.

Ответна реакция дойде от съпредседателя на "Демократична България" Христо Иванов, който упрекна Борисов, че не смее да отговори на съществени въпроси, много по-важни от въпроса за физическата форма на опонентите му.

“В следващия парламент той знае, че ще има може би не достатъчно вталени опоненти, но ще има решителни опоненти, които ще могат да налагат дневен ред. И той неслучайно говори за “глупостите” в нашата програма, защото знае, че ако има кой в следващия парламент реално да поставя въпроси, ще е по-трудно и за други формации да играят на "Тука има-тука нема". Борисов е изнервен, че този път може да не се получи судокуто и да остане без възможност да управлява заедно с ДПС, да останат в реална опозиция", коментира Иванов във видео, излъчвано във Фейсбук.

“Ние някога можем и да влезем във форма, г-н Борисов никога вече няма да посмее да излезе на улицата и да погледне българите в очите и да отговори на въпросите, които задаваме. Търсим подкрепа за това да продължим да изнервяме Борисов и да го държим колкото може по-далеч от реалната власт, от реалните пари, които той иначе толкова обича да тъпче в своето шкафче", каза още съпредседателят на "Демократична България".

Той представи и приоритетите на дясната коалиция, основният от които е съдебната реформа.

Борисовпреди това разясни правителствената стратегия за управление на кризата с коронавируса.

Като ластик сме

"Ние сме като ластик - отваряме, затваряме за по 10-15 дни, в тази изключително тежка ситуация за света това е оптималният вариант между мерки и щаденето на психическото състояние на хората. Когато хората се уморят, пак отваряме", заяви той.

Часове по-рано здравният министър Костадин Ангелов обяви, че от 1 април започва поетапно отпускане на мерките.

Премиерът пък обясни, че пълният локдаун влияе лошо на психиката на хората и даде за пример Холандия:

"В Холандия попове бият журналисти, докъде са докарали хората с тоя пълен локдаун!".

Те са бити и победени

След обиколката и разясненията за борбата с пандемията премиерът отново се съсредоточи върху политически си опоненти. Той припомни, че всички социологически агенции давали преднина от 4-5% на ГЕРБ пред втория.

Борисов подчерта, че имало партии, които искали да управляват с минимален резултат от изборите.

"Като си сложели програмата, други да ги подкрепят. Кой ще си даде партията да подкрепя такива глупости, които предлагате. И, представете си, дори да се намерят партии, на следващата седмица, Нунев (депутат от Русе б.р.), ти като депутат, кой ще им направи кворума?", впусна в монолог Борисов.

Такива партии имат нулев шанс, заключи той, отново без да конкретизира.

Споделяне

Още по темата

Още от Избори 2021