Борисов: Най-много да ме арестуват. Не са ми пришили само, че съм изял човек на филета

Борисов: Най-много да ме арестуват. Не са ми пришили само, че съм изял човек на филета

"Фабрикуват. Трескаво търсят някой бизнесмен. Трябва да направят лъжа", коментира лидерът на ГЕРБ и бивш премиер Бойко Борисов в събота.

Реакцията му дойде след като снощи вътрешният министър Бойко Рашков съобщи, че ще подаде сигнал в прокуратурата срещу Борисов. Министърът каза, че е получил информация за заплаха, отправена от Борисов.

"Днес пристигна при мен един човек, който такива ужасяващи неща ми съобщи, че аз не знам къде живеем, в ква държава живеем или сме живели, не мога да си обясня. Нещо ужасяващо е – как му е казано, че има жена и деца или пък има семейство, които няма да разберат дали не ядат неговото месо. Вие такова нещо чули ли сте досега? Защото аз не съм", каза Рашков.

Борисов отхвърли всички обвинения към него и се съсредоточи върху скандала с подслушването на политици.

"Цяла седмица не казват нищо кой е подслушван, с престъпници ли е разговарял, за да е прихванат. Трескаво търсят някой като онзи бизнесмен в комисията, който се оказа, че нито ме знае, нито ме познава и нищо от казаното от него не излезе вярно. Като чувам, най-вероятно ще съм изял някой човек. Само това не са ми пришили. На филета", каза Борисов в централата на ГЕРБ където на среща с младежи беше събрал половината министри от последния си кабинет - Деница Сачева, Томислав Дончев, Екатерина Захариева, Лъчезар Борисов, Костадин Ангелов.

"Най-много да да дойдат ме арестуват. Това искат да направят, ама ще ми дойдете в ареста да ми носите хляб и вода. Тук вече ще срещнат съпротива. Но ако успеят и ме няма, ще ми сложите тук един портрет", каза Борисов.

Според него хората не вярват на обвиненията за подслушване.

"Фабрикуват в момента, трябва да направят нещо, за да избягат от това, в което се натикаха. Вече хората не им вярват за тези подслушвания", допълни той.

Бойко Борисов се обърна към "демократичната общност", като ги предупреди, че те са следващите.

"Дойдат ли за нас, вие сега малко ви е приятно, защото по една или друга причина като политически опоненти бият само по ГЕРБ. Запомнете ми думите – след това ще дойдат и за вас. Така сме паднали едно време под турско робство. Един по един са падали градовете ни и другите не са им се притичали на помощ. Знаете резултата за 500 години. Не 50 години, 500", коментира Борисов.

"Обръщам се към вашите набори и към вас самите, защото това е правено в България през 1944 година. Тогава дядо ми е бил кмет на село до София и са го пребили с тояги и са го убили и са написали в смъртния акт, че е починал от червен вятър", каза Борисов.

Споделяне

Още по темата

Още от България