Борисов: Оставете момчето на Радев. Внуците ми реват заради шпицкоманди

Традиционно за уикенда премиерът Бойко Борисов се впусна в поредната обиколка из страната. Докато го развеждаха из обекти в Ямбол и Елхово, пред дома му в Банкя се състоя протест. Той бе организиран от майките от организацията "Системата ни убива" заедно с други критици на правителството. Пред къщата на Борисов реч държа някогашният служебен премиер Ренетa Инджова.

По същото време министър-председателят инспектираше пречиствателни станции покрай Тунджа. При посещението му в Елхово той се разгневи на недоволните. Едновременно с това призова синът на президента Румен Радев – Георги да бъде оставен на мира. От няколко дни близки до властта издания пишат, че той е бил арестуван след купон с други младежи в София. Че Радев-младши е присъствал на сбирката, заради която е била извикана полиция, потвърди преди дни здравният министър Костадин Ангелов. От президентството отрекоха младежът да е бил задържан, но спекулациите не спират.

Ние с баща му и по-големи глупости сме правили

"Момчето на Радев го познавам. То е редко готино момче – симпатяга, спортист, красив, умен...оставете го на мира. Не ви ли е срам да правите така с децата?! Пак казвам – познавам го, много ми е симпатичен. На тая вързаст всеки може да наруши нещо, ние сигурно с баща му сме правили по-големи глупости. Оставете ги на мира", заяви премиерът.


Снимка: БГНЕС

Монологът му започна с това, че децата и внуците "реват у нас".

"Те отишли, шпицкомандите на Мая, Радев и подобни политици...", заяви Борисов. Ядосан, той призова политиците, които са направили това, да запомнят днешния ден.

"Ще им ги пратя на снимка бебетата как реват. На снимки ще им ги пратя и да ги питам: "Демократи ли сте вие, бе?! Върховенство на закона ли е това, бе?! Какво искате вие?! Провокации, да се бият хората ли искате?!" Докато им правиме това", показа премиерът новата пречиствателна станция на Елхово. След това махна ядовите с ръка и се тръгна се скри от камерата. По традиция посещението бе предадено на живо във фейсбук страницата му.

Протест

Протестът с искане за оставката на Борисов тръгна като автошествие от центъра на София и стигна до дома му в Банкя. Недоволните останаха пред дома му около час.

"Това е последната зима, когато тази къща ще бъде къща на министър-председател", заяви един от протестиращите.

Премиерът неведнъж се ядосвал на определени политици по подозрение, че организират протести пред дома му. Борисов години наред припомня как през 2013 г. прохождащият тогава в политиката Николай Бареков изпращал протестиращи пред къщата му, за да му изплашат децата. 

Споделяне

Още по темата

Още от България