Борисов поздрави Пьотеринг и настоя за пускането на двата блока в АЕЦ

Столичният кмет Бойко Борисов е изпратил поздравително писмо до Ханс-Герт Пьотеринг по повод избирането му за председател на Европейския парламент (ЕП), в което също така го увещава да съдейства за повторното отваряне на ІІІ и ІV блок на АЕЦ “Козлодуй”.

"Радвам се, че имам шанса да ви познавам и възможността да разговарям с Вас и да науча много от политик от световна величина и човек с огромен опит, морал  и ерудиция, зареден с идеи и виждания за развитието на ЕС и утвърждаването на демокрацията в Европа", посочва Борисов. Неговата новоучредена партия ГЕРБ ще се яви за пръв път на избори на вота за евродепутати тази пролет, като очакванията да те да се присъединят към дясноцентристката група на Европейската народна партия, което досега бе оглавявана от Пьотеринг и е най-голямата в ЕП.

Столичният кмет се обръща към председателя на ЕП с молба за съдействие да бъдат разгледани възможностите за отваряне “на напълно безопасните ІІІ и ІV блок на АЕЦ “Козлодуй”, пише кметът. Той посочва, че със затварянето им България загуби ролята си на енергиен лидер на Балканите и вместо да изнася електрическа енергия и да развива икономиката си, на страната ни ще се наложи да внася електрическа енергия. 

Споделяне

Още по темата

Още от България