Борисов призова бизнеса да излъчи свой министър в бъдещ кабинет на ГЕРБ

Едрият бизнес да мисли от сега за свой кандидат за министър на икономиката, който ще влезе в евентуално правителство, доминирано от ГЕРБ. За това призова в сряда вечерта столичният кмет Бойко Борисов, неформален лидер на ГЕРБ, по време на среща с бизнес средите, организиран от Съюза на работодателите и Международната стопанска асоциация БИБА.

Борисов направи уговорката, че бизнесът ще получи министерски пост, само ако един ден управлението на страната зависи именно от него.

По думите му рано или късно ще се върви към варианта сдружение ГЕРБ да стане политическа сила и да има депутати и общински съветници.

“Засега ГЕРБ няма такава амбиция, но целта на сдружението е не да кърпи улици, а да построи булевард”, каза още кметът и добави, че ще ръкопляска на сегашните управляващи, когато си отидат.

Той изказа съмненията си, че издигането и лансирането на единна дясна кандидатура за президент на десните е непостижима цел.

“Антагонизмът между Петър Стоянов и Иван Костов е толкова голям, че никога няма да се оправят”, прогнозира кметът.

Той допълни, че му е "жал за СДС като марка, свързана с демократичните промени в България".

Във вторник Управителният съвет на ГЕРБ реши да развие и младежка структура към организацията. До този момент сдружението има клубове в 5 града - София, Хасково, Добрич, Бургас и Габрово, а се очаква на 7 май да бъде учреден и клуб във Варна.

В четвъртък бе обявено, че неин председател ще бъде  варненският адвокат по наказателни дела Павел Димитров. Той е работил в Националната следствената служба и е бивш член на Висшия съдебен съвет.

В инициативния комитет на гражданското сдружение в морската столица влизат още Данчо Симеонов от Съюза на учените в България и адвокатът Пламен Пенев.

Споделяне

Още от България

Защо Сотир Цацаров подаде оставка от КПКОНПИ?