Братя Юзеирови не успяха да учредят партия ОТОМАН

Учредяването на партията на братята Али и Юзеир Юзеирови ОТОМАН претърпя неуспех в петък. На събранието в Шумен не се събраха необходимия брой привърженици - 500.

Междувременно граждани се събраха на протест в петък срещу създаването на партия ОТОМАН. Митингът беше организиран в социалната мрежа "Фейсбук" и се проведе до хотел "Шумен", където бе учредителното събрание на партията.

"Обединихме се, защото не сме съгласни със създавенето на още една умело прикрита етническа партия", каза един от организаторите на протеста. 

От общината заявиха, че не е искано официално разрешение за протеста. Преди два дни кметът на Шумен Красимир Костов обяви намерението на братята Юзеирови да учредят партията си на Разпети Петък за провокация и забрани всякакви протестни прояви, за да се избегнат сблъсъци.

Юзеир Юзеиров се появи за учредителното събрание в Шумен с червен фес на главата.

В учредителната декларация на ОТОМАН се казва: "Нашата главна цел е чрез утвърждаване на толерантността, отговорността и морала като добродетели в обществото да се гарантира личната свобода на гражданите, да се установи политическа и икономическа стабилност в страната, което да доведе до просперитет на отделната личност, етносите и нацията като цяло".

Споделяне

Още от България