Бразилски тв водещ умря, преди да признае убийствата за вдигане на рейтинга си

Бивш популярен бразилски телевизионен водещ, обвинен, че е организирал убийства, за да повиши рейтинга на своето разследващо предаване, умря в болница, като занесе тайната за убийствата в гроба.

52-годишният Уолес Суза, който поръчвал убийства, за да вдигне рейтинга на своето шоу "Криминал", е бил намерен мъртъв в болница в град Сао Паулу.

Бившата тв-звезда и депутат в парламента на бразилския щат Амазонка, е страдал от хронично заболяване на черния дроб. Той не доживя до съдебното дело и отнесе в гроба тайната за смъртта на поне деветима души, пише в сряда британският вестник "Гардиън".

През есента на 2009 г., когато бе издадена заповедта за неговия арест, шоуменът се укри, но след месец бе принуден да се предаде на властите. Суза бе обвинен в търговия с дрога, създаване на организирана престъпна група и незаконно притежание на оръжие. Срещу него бе повдигнато обвинение за поръчителство за убийството на поне петима членове на съперничещи си наркогрупировки.

Подозренията паднаха върху водещия на криминалното шоу по популярния бразилски тв канал Canal Livre, след като полицията забеляза, че снимачната група на шоуто се появява прекалено бързо на местопрестъплението. Няколко пъти журналистите успяха да пристигнат на мястото преди полицията.

Изобличаването на тв звездата можа да се осъществи, когато показания срещу него даде началникът на службата за сигурност на предаването - Моасир Хорхе да Коста. Той заяви, че е извършил убийство по молба на Суза.

Самият водещ до последно отричаше да има нещо общо с убийствата.

Споделяне

Още по темата

Още от Свят