"Да, България" изпрати сигнал срещу Пеевски в парламента

"Да, България" изпрати сигнал срещу Пеевски в парламента

Сигнал срещу народния представител Делян Славчев Пеевски изпрати в сряда партия "Да, България“ до Комисията за борба с корупцията, конфликт на интереси и парламентарна етика към Народното събрание. В него се посочва, че макар да е крупен собственик на медии депутатът участва в изготвянето и депозирането на законопроект за регламентация на медийната и разпространителска дейност.

"Не са налице публични данни, че Пеевски е декларирал частния си интерес, с което евентуално е нарушил чл. 147 от Правилника за организацията и дейността на Народното събрание. По този начин народният представител препятства възможността да бъде отведен от участие в обсъждането и гласуването на законопроекта", се казва в мотивите на партията. Настоява се, ако има нарушение на закона, депутатът да понесе предвиденото наказание в правилника на парламента.

"Безспорно е, че народният представител има частен интерес от приемането на горепосочения законопроект... Участието в изготвянето и депозирането на горепосочения законопроект е в нарушение на чл. 58 от Закона за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество.", посочват от извънпарламентарната партия.

Според тях след извършването на проверка, трябва да бъдат изпратени резултатите в новата Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество след нейното конституиране.

Споделяне

Още по темата

Още от България