Данъчните проверяват Андрей Иванов и семейството му

Националната агенция за приходите (НАП) започна в сряда данъчна проверка на председателя на Столичния общински съвет (СОС) Андрей Иванов и членовете на неговото семейство. В съобщението до медиите от НАП посочват, че ще се приложи стандартната процедура за изследване на всеки доход, получен в последните 5 години, детайлна оценка на стойността на недвижимото и движимо имущество, включително всички разходи на домакинството.

"Ако в хода на проверката се установи разминаване между оценката на имуществото и официално декларираните пред НАП доходи, се възлага ревизия, чиято цел е да обложи с данъци укритите доходи", заявяват от приходната агенция и напомнят, че срокът за подобни проверки е 3 месеца, а резултатите могат да се обявят само след съгласието на Иванов.

В понеделник председателят на градския парламент и лидер на ГЕРБ - София Андрей Иванов обяви, че вече му е правена данъчна проверка през 2005 година, която не е установила нарушения. Към НАП се обърнаха от партия РЗС с информацията, че Иванов притежава 60 имота за над 10 милиона евро и укрива данъци.

Председателят на СОС нарече тези твърдения "лъжи" и "доноси" като уточни, че притежава 14 недвижими собствености, сред които 3 апартамента, една къща в Банкя, няколко парцела и права на строеж, гараж и паркомясто.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Какво очаквате да свърши служебното правителство?