Данаил Кирилов: Бойко Рашков не представи данни за СРС-та, а "спомени и въображения"

Данаил Кирилов: Бойко Рашков не представи данни за СРС-та, а "спомени и въображения"

Шефът на Националното бюро за контрол на СРС-тата Бойко Рашков не представи пред парламента доклад с данни за нарушения при подслушването, а "спомени и въображения".

Това заяви председателят на правната комисия Данаил Кирилов в четвъртък пред бТВ, ден след като Рашков заяви пред депутатите, че бюрото е установило "хиляди нарушения" със СРС-та, повечето от които, извършени от ДАНС.

Според основния законотворец на ГЕРБ обаче това е било "нечист опит за внушения" на Рашков. Подобна позиция застъпи в сряда и главният прокурор Сотир Цацаров, който категорично отрече политици и магистрати да са станали обект на злоупотреби с подслушване.

"Ако някой е участвал в престъпна дейност, ще го подслушват", каза още Кирилов. "Това е негово (на Рашков) институционално мнение, въпросът е защо не искаме да го чуем", репликира го в телевизионното студио Крум Зарков от БСП.

По време на изслушването си в парламента шефът на бюрото за контрол на СРС-тата обяви, че то вече не може да гарантира на гражданите, че не са незаконно подслушвани. По думите му прокуратурата не е разследвала стотици нарушения със СРС-та, Висшият съдебен съвет също нехае, а службите дават невярна информация на контролния орган. 

Споделяне

Още по темата

Още от България

Защо Сотир Цацаров подаде оставка от КПКОНПИ?