Даниел Митов: Няма преговори за ГМО или шистовия газ по споразумението TTIP

Даниел Митов, сн. БГНЕС

Има много митология около Споразумението за свободна търговия (ТТIP) между Европейския съюз и Съединените американски щати, което все още не е готово. Не се преговаря нито за ГМО-продуктите, нито за проучване и добив на шистов газ.Това заяви външният министър Даниел Митов, който бе на тридневно посещение в САЩ.

Ще призова всички, които имат отношение и са компетентни по въпроса, да споделят това свое отношение публично, за да се разбият някои лъжи и митологии, каза Митов пред БНР.

На въпрос доколко има опасност от ислямска пропаганда у нас, министърът на външните работи Даниел Митов определи като много положителен факт, че няма информация за нито един български граждани, който да е, в числото на така наречените чуждестранни бойци на страната на която и да е терористична организация.

”Ние трябва да продължаваме сътрудничеството си с всички наши партньори и съюзници, ...за да пресичаме всички възможни рискове. Сътрудничеството ни със САЩ...по отношение на военното сътрудничество е изключително сериозно, това е може би една от сферите, в които сътрудничим най-добре Във всеки един момент, преди лятната ваканция, очакваме в парламента да влязат всички промени, свързани с криминализиране на участието на български граждани в "Ислямска държава" или други терористични организации. Има, със сигурност, нужда и от други сериозни действия, включително и законодателни, за които ще стане дума скоро”, каза още Митов.

Споделяне

Още по темата

Още от България