Дъщерята на Тръмп Иванка го убедила за ракетната атака срещу Сирия

Дъщерята на Тръмп Иванка го убедила за ракетната атака срещу Сирия

Дъщерята на президента Доналд Тръмп го е убедила да заповяда ракетните удари срещу Сирия, твърдят британски медии, като се позовава на дипломатически документи.

В телеграма на британския посланик във Вашингтон сър Ким Дарък до премиера Тереза Мей и външния министър Борис Джонсън се казва, че президентът е бил повлиян при вземането на решението за изстрелването на крилатите ракети, казват източници на "Сънди таймс", видели документа.

Според тях президентът на САЩ е бил "истински потресен" от снимките на жертвите от нервопаралитичния газ и "първата дъщеря" оказала "значително влияние" върху Овалния кабинет.

Освен това посланик Дарък се позовал на туит на Иванка Тръмп, в който тя казва, че е била "покъртена и възмутена от снимките, дошли от Сирия", пише "Сънди таймс".

"Индипендънт" отбелязва, че заповедта на Тръмп да бъдат изстреляни крилати ракети "Томахок" срещу военен обект в Сирия представляват обратен завой в позицията за ненамеса, изразявана по време на предизборната му кампания.

След ракетната атака Иванка Тръмп написа в Туитър: "Времената, в които живеем, изискват трудни решения. Горда съм с баща си, че отказа да приеме тези ужасяващи престъпления срещу човечеството", припомня вестникът.

Споделяне

Още по темата

Още от Свят

Прави ли са да протестират превозвачи, таксита и транспортни синдикати?