Делото срещу австрийския маниак Йозеф Фрицъл започва в средата на март

Делото срещу австрийския маниак Йозеф Фрицъл започва в средата на март

Австриецът Йозеф Фрицъл, който в продължение на 24 години държа дъщеря си заключена в тайно помещение в мазето на дома си и многократно я изнасилвал, ще бъде изправен на съд на 16 март, предаде Ройтерс, позовавайки се на говорител на регионалния съд в град Санкт Пьолтен.

Процесът вероятно ще продължи седмица. Предявените срещу 73-годишния Фрицъл обвинения са за изнасилване и кръвосмешение, защото от връзката с дъщеря му се родили седем деца. Фрицъл е обвинен и за убийство, тъй като едното от седемте деца починало малко след раждането. Маниакът ще отговаря и по обвинения за принудително лишаване от свобода и за принуждаване към робство на дъщеря си.

Случаят с Фрицъл се разчу през април миналата година, когато едно от децата му, родени от дъщеря му, се разболя и тй се принуди да го заведе в болница. Тогава се разплете цялата история и изнасилваната му дъщеря видя за първи път дневна светлина след 24 година затвор. През цялото време отгоре в къщата си Фрицъл е живял с жена си и децата си от този брак, без никой да се досети какво става в подземието.

Психиатрична комисия прецени, че той е психически здрав и може да бъде съден. Ако бъде признат за виновен по обвинението за убийство на детето си, може да получи доживотна присъда.

Споделяне

Още по темата

Още от Свят