Депутат от ГЕРБ вечеря с издирван от полицията, не знаела, че е такъв

Красимира Симеонова със издирвания Гюлеметов в Италия

Депутатът от ГЕРБ Красимира Симеонова е била на ресторант с издирвания от полицията Иван Гюлеметов през май в италианско градче, близо до Венеция. Електронни издания от Пазарджик разпространиха снимки на издирвания със Симеонова, която миналата година нашумя с агитация за ГЕРБ сред деца по време на местните избори.

Симеонова обясни пред бТВ, че не е знаела, че Гюлеметов е търсен от МВР. Той е обявен за издирване заради разследване за бракониерство от 2009 г. за 6 кубика дървен материал.

Търговско дружество от Пещера организирало екскурзията на депутатът до Апенините, според пазарджишки издания. Екскурзията в Италия е организирана от софийска туроператорска фирма, каза Красимира Симеонова, която е зъболекар и продължава да практикува професията си в Пещера.

Срещата между Симеонова и Гюлеметов е станала случайно на улицата в италианското градче Лидо ди Йезоло, каза депутатът. Тя допълни, че съпругата на Гюлеметов и някой от заведението е направил снимките.

“Това се случи в предпоследния ден на нашето пътуване из Италия. Ние бяхме отседнали в Лидо ди Йезоло и там привечер на търговската улица за моя изненада, даже за мен беше приятно, че видях познати хора, това е едно семейство, което е заминало за Италия”, разказа депутатът от ГЕРБ. Тя се зарадвала на неочакваната среща, защото се познавала със семейството на Гюлеметов, а докато живеели в Пещера лекувала зъбите на двете му деца.

Доктор Симеонова сама платила вечерята си в италианската пицария, като дала около стотина евро.

Ръководството на ГЕРБ-Пещера няма да предприема никакви действия преди Красимира Симеонова да обясни при какви обстоятелства е станал срещата с Иван Гюлеметов.

“Доктор Симеонова поиска да даде обяснения с оглед на това за нейната репутация. Тя е достатъчно добър специалист в областта, в която работи... Толкова години е доказан стоматолог. Убедена съм, че ще направи всичко необходимо, за да докаже своята невинност”, заяви Десислава Костадинова, председател на общинската партийна организация на ГЕРБ в Пещера пред бТВ.

През септември 2011 г. Красимира Симеонова беше свалена от председателския пост на общинската организация на ГЕРБ в Пещера заради скандал с ученическо състезание в града. При правилно решаване на ребус шестокласници от местно училище трябваше да изпишат текста “Ние сме ГЕРБ, с теб сме по-силни”.

Скандалът избухна, след като от пресцентъра на ГЕРБ в Пазарджик публикуваха новината за ученическото състезание в Пещера. Заради случката Красимира Симеонова беше публично порицана от Бойко Борисов, а по-късно и свалена от поста заместник-председател на парламентарната комисия по правата на човека.

Споделяне

Още от България