Деветият филм от "Междузвездни войни" остана без режисьор

Напусналият продукцията Колин Тревъроу

Режисьорът Колин Тревъроу се е отказал да работи върху деветия филм от космическата сага "Междузвездни войни" заради различни виждания, се съобщава в изявление на сайта на филмовата поредица, цитирано от ББС в сряда.

Напускането му идва само три месеца, след като планираната за снимане лента за младия Хан Соло също изгуби режисьорите си. Фил Лорд и Кристофър Милър бяха заменени от Рон Хоуърд, но кой ще поеме деветия филм от "Междузвездни войни" след оттеглянето на Тревъроу още не се знае.

Последната серия от историята се очаква да излезе на екран през май 2019 г. За сюжета на филма се знае малко, освен че в него ще участват Дейзи Ридли и Джон Бойега, които са новите звезди в третата трилогия на поредицата. Те играят и в осмия епизод, чиято премиера е насрочена за декември 2017 г.

В изявление на сайта на "Междузвездни войни" се казва, че "Лукасфилм" и Колин Тревъроу са се разделили по взаимно съгласие". "Колин допринесе много за процеса по разработване, но всички достигнахме до извода, че възгледите ни за проекта са много различни", казва в свое изявление писателят Джак Торн, който е един от сценаристите на девети епизод.

Според ББС една от възможностите за смяна на Тревъроу, който е популярен с работата си над "Джурасик свят", е сегашният режисьор на осмия епизод на "Междузвездни войни" Райън Джонсън. Друго име, което се спряга, е Джей Джей Ейбрамс, който режисира последният пуснат на екран седми епизод "Силата се пробужда" от 2015 г.

Споделяне

Още от Общество

Прави ли са да протестират превозвачи, таксита и транспортни синдикати?