Дмитрий Медведев оглави “Единна Русия”

Дмитрий Медведев оглави “Единна Русия”

След като в началото на седмицата руският премиер Дмитрий Медведев стана член на управляващата партия “Единна Русия” от днес той вече е и неин председател, предадоха агенциите. Това стана на свикан специално за случая извънреден конгрес на партията.

 

Така Медведев става първият в най-новата руска история партиен лидер, който оглавява и правителството. Според устава на "Единна Русия" за неин председател може да бъди избран само партиен член, който има стаж в организацията не по-малко от 6 месеца, но в случая бе направено изключение, тъй като Медведев оглавяваше списъка на партията за парламентарните избори през декември 2011 г., припомни БНР.

 

Кандидатурата на Медведев беше предложена от доскорошния председател на партията и президент на страната Владимир Путин.

 

Партията се нуждае от коренно обновяване и демократизиране за да стане по-открита и по-ефективна, каза Путин, който води “Единна Русия” от 2008 г. насам.

 

След като делегатите единодушно с вдигане на ръка избраха Медведев за партиен лидер, той обеща да води партията към победа на всички избори.

Споделяне

Още по темата

Още от Свят