До 300 души на стадионите по време на футболните мачове

Запалянковци обаче няма да се допускат

До 300 души на стадионите по време на футболните мачове

Максималният брой хора, които ще бъдат допускани на футболните мачове след възобновяването на първенството, което се очаква на 5 юни, е 300 души, става ясно от насоки на Министерството на младежта и спорта.

Запалянковци обаче няма да се допускат никъде на стадионите.

Спортните съоръжения ще бъдат разделени на три зони – вътрешност (зони за футболисти, треньори и съдии), трибуни (седалките, ВИП зоната и журналистическите ложи) и външна част, като в даден момент във всяка зона не може да има повече от 100 души. Максимум 10 представители на медиите ще могат да наблюдават мачовете на живо.

Футболистите ще пристигат в предварително дезинфекцирани транспортни средства с минимум 1.5 метра разстояние между лицата. В съблекалните ще се влиза с предпазни маски. Препоръчва се играчите да се къпят един по един.

Излизането на отборите на терена ще става без придружаващи деца, без ръкостискания, поздрави, отборни снимки и други подобни церемонии.

Пресконференциите след мачовете ще бъдат виртуални.

При положителна проба за новия коронавирус на футболист той трябва веднага да се изолира и да се спазват препоръките на здравните власти. "Клубът не бива да съобщава позитивния резултат на пресата до момента, в който няма окончателна диагноза", пише още в насоките.

Споделяне

Още от Спорт

Какво трябва да се направи, за да се ваксинират повече хора?