До края на годината метадоновата програма ще бъде преместена от “Младост-1“

До края на годината метадоновата програма ще бъде преместена от “Младост-1“

До края на декември метадоновата програма, която беше преместена в бившата окръжна болница “Света Анна“, ще бъде преместена. Този ангажимент пое министърът на здравеопазването Кирил Ананиев на среща с представители на инициативния комитет на живеещите в кв. “Младост-1“, които протестират срещу това, че програмата е в близост до домовете им.

Министърът изслуша притесненията на жителите на района около Окръжна болница и отново посочи мерките за сигурност, които са взети. Той напомни, че разполагането на метадоновата програма там е временно.

Преместването на програмата се наложи след като Столична община си взе сградата на ул. "Пиротска" 117, която дълги годишни отдаваше на МЗ за нуждите на Центъра по наркомании и метадоновата програма. Там също програмата не беше желана от живеещите в близост, които правеха подписки за преместването ѝ.
Жителите на “Младост“ се притесняват за сигурността на децата им, оплакват се и от зачестили нападения над коли и мазета.

Министерството на здравеопазването призовава всички граждани към толерантност спрямо пациентите на метадоновата програма, които имат право на адекватна медицинска помощ. 

Споделяне

Още по темата

Още от България