До края на годината метадоновата програма ще бъде преместена от “Младост-1“

До края на годината метадоновата програма ще бъде преместена от “Младост-1“

До края на декември метадоновата програма, която беше преместена в бившата окръжна болница “Света Анна“, ще бъде преместена. Този ангажимент пое министърът на здравеопазването Кирил Ананиев на среща с представители на инициативния комитет на живеещите в кв. “Младост-1“, които протестират срещу това, че програмата е в близост до домовете им.

Министърът изслуша притесненията на жителите на района около Окръжна болница и отново посочи мерките за сигурност, които са взети. Той напомни, че разполагането на метадоновата програма там е временно.

Преместването на програмата се наложи след като Столична община си взе сградата на ул. "Пиротска" 117, която дълги годишни отдаваше на МЗ за нуждите на Центъра по наркомании и метадоновата програма. Там също програмата не беше желана от живеещите в близост, които правеха подписки за преместването ѝ.
Жителите на “Младост“ се притесняват за сигурността на децата им, оплакват се и от зачестили нападения над коли и мазета.

Министерството на здравеопазването призовава всички граждани към толерантност спрямо пациентите на метадоновата програма, които имат право на адекватна медицинска помощ. 

Споделяне

Още по темата

Още от България

Трябва ли България да спре Северна Македония за ЕС?