Центърът по наркомании и метадоновата програма ще бъдат преместени от ул. “Пиротска“

Центърът по наркомании и метадоновата програма ще бъдат преместени от ул. “Пиротска“

Националният център по наркомании (НЦН), административният офис на Държавната психиатрична болница в Суходол и метадоновата програма към нея трябва да освободят сградата на ул. “Пиротска“ 117 до 25 септември 2018 г.

Причината е в изтекъл договор между Министерството на здравеопазването и Столична община, поради което сега се търси нова сграда за центъра и програмата. В последните години срещу Центъра по наркомании и метадоновата програма многократно имаше подписки от жители на квартала.

“На 1 февруари тази година Столичната община информира Министерството на здравеопазването, че поради изтичане на срока на договора между двете институции, Националният център по наркомании и административният офис на Държавната психиатрична болница в Суходол трябва да освободят сградата на ул. “Пиротска“ 117 до 25.09.2018 г. Договорът между Столичната община и Министерството на здравеопазването за безвъзмездното ползване на общинската сграда е сключен на 20.12.2011 г.“, посочват от здравното министерство.

Представителите на МЗ вече са провели няколко срещи със Столичната община, за да се намери вариант къде да бъдат преместени Националният център по наркомании и Метадоновата програма, която е към Държавната психиатрична болница.

“Министерството на здравеопазването разглежда всички възможни варианти на сгради, на чиято територия да бъде извършено преместването. През следващите месеци ще се търси подходящото място, което по никакъв начин да не притеснява жителите на столицата. Към момента Министерството на здравеопазването не е взело решение и всички твърдения за избор на едно или друго място не отговарят на истината“, коментираха от министерството появили се информации, че се обмисля преместване в Националния център по заразни и паразитни болести в кв. “Банишора“.

Споделяне

Още по темата

Още от България