Доган към ДПС: Гордея се с вас, обичам ви! (видео)

"ГЕРБ са допуснали ескалацията на напрежението в парк "Росенец"", каза Карадайъ

Ахмед Доган

Почетният председател на ДПС Ахмед Доган поздрави своите симпатизанти с кратко видео от резиденцията си край парка "Росенец", където в събота се събраха стотици граждани на плаж и протест срещу превзетата държава.

"Изключително много се гордея с вас", каза Доган, след което бе прекъснат от ръкопляскания на десетки свои привърженици, които бяха докарани в т.нар. морски сараи, когато стана ясно, че там се готви протест.

 "За сетен път установявам, че много ви обичам. Позволете ми също един много дълбок поклон", каза Доган и леко се поклони.

Видеото бе разпростанено от пресцентъра на ДПС.

Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ коментира от своя страна, че "тази агресия беше символна, тази агресия беше против ДПС, защото Ахмед Доган е символът на ДПС". 

"Ахмед Доган е лидерът на ДПС. По този начин тази агресия беше към всеки един от нас, депесарите", каза Карадайъ.

Според него от ГЕРБ са допуснали ескалацията на напрежението в парк "Росенец". 

Той отбеляза, че всъщност снимат другия плаж, а говорят за камъните пред имението на Доган.

"Целта им беше агресия в частна собственост", каза лидерът на ДПС.

"Всички заедно успяхме да предотвратим този сценарий на агресия. За огромно съжаление виждаме, че държавата липсва. Президенът не можа да разбере какво означава институцията президент и води лични и персонални битки", коментира Карадайъ.

"Това, което се случи - да се смесят различните потоци, днес, го направи изпълнителната власт, направи го жандармерията, направи го кметът на общината, който е заместник-председател на ГЕРБ. За нас това означава, че ГЕРБ го направи. Те търсиха провокацията, за да се скрият зад нас, защото има ред проблеми в страната за решаване", посочи лидерът на партията.

Споделяне

Още по темата

Още от България