Догодина в Румъния предстои ревизия на конституцията

Румънският премиер Виктор Понта заяви на днешното последно за тази година заседание на правителството, че за 2013 г. се подготвя ревизия на конституцията и административно-териториална реорганизация, съобщи електронното издание на вестник "Ромъния либера", цитирано от БТА.

Понта заяви, че първото правителствено заседание за следващата година ще бъде на 3 януари, когато ще бъдат обсъдени въпроси, свързани с бюджета за 2013 г.. и споразумението с МВФ. Той поиска от министрите до 7 януари да бъде подготвен проекто-бюджетът за 2013 г., за да може на 14 януари да влезе за обсъждане в парламентарните комисии.

Понта отбеляза и тенденцията към поскъпване на румънската лея в последно време, която обясни с възприятието за по-голяма стабилност на страната, предаде информационният сайт Зиаре.

Левоцентристкото правителство на Понта встъпи в длъжност на 21 декември, след като Социал-либералният съюз, обединяващ социалдемократи, либерали и консерватори, спечели близо 60 процента от гласовете на парламентарните избори на 9 декември.

Споделяне

Още по темата

Още от Балкани