Договорен е транспортът на лекарства и важни стоки под Ла Манша без сделка за Брекзит

Тунелът под Ла Манша реши проблема с превоза на лекарства при Брекзит без сделка.

Споразумение за 33 млн. паунда за подсигуряване на доставките на лекарства и други жизненоважни стоки през тунела под Ла Манша, в случай на Брекзит без споразумение, сключи компанията оператор на съоръжението "Евротунел" с британското правителство, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА в петък.

Като част от споразумението компанията е оттеглила иска си срещу правителството, с който го обвини в "тайни" процедури за сключване на договори с фериботни компании за транспортни услуги след Брекзит.

Споразумението с Евротунел осигурява на правителството допълнителен капацитет за товарни превози, което допринася да се гарантира, че здравната система ще разполага с основните лекарства в случай на Брекзит без споразумение, заяви министърът на транспорта Крис Грейлинг.

Макар да съм разочарован, че "Евротунел" избра да започне правни действия срещу договори, сключени с цел да гарантират безпроблемни доставки на жизненоважни медикаменти, съм доволен, че това споразумение ще гарантира, че тунелът под Ла Манша е готов за света след Брекзит, допълни той.

Споразумението дава възможност за развитие на инфраструктурата, сигурността и гранични мерки, които да гарантират преминаването на превозни средства със спешни и жизненоважни стоки, които да поддържат веригите за доставки, жизнено необходими както за промишлеността, така и за потребителите, допълва изданието..

Споделяне

Още по темата

Още от Бизнес

До какво ще доведе изискването за "зелените" сертификати?