Домусчиев и Батков спряха българския футбол по ТВ+

Телевизионният канал ТВ+, сочен като близък до сателитния и кабелен доставчик "Булсатком", вече няма да предава мачовете от българското футболно първенство, след като във вторник фирмата "Футбол про медиа" развали договора с "БГ САТ" АД за отстъпване на телевизионните права.

"Футбол Про Медиа" е собственост на босовете на "Левски", "Лудогорец" и ЦСКА - Тодор Батков, Кирил и Георги Домусчиеви, Димитър Борисов и Иво Иванов. Първите двама държат по 45%, а останалите 10% са на пернишките бизнесмени от "Титан".

Според компанията на футболните клубове причина за развалянето на договора е неизпълнение на договорни задължения от страна на "БГ САТ".

Телевизионните права за първенството по-рано доведоха до обтягане на отношенията между двама от най-крупните бизнесмени в България - Кирил Домусчиев и Цветан Василев, който държи Ботев (Пловдив).

Домусчиев обяви, че е сърдит на Цветан Василев за изказвания на негови подчинени в медиите, визирайки директора в ТВ7 Николай Бареков.

Бареков обяви, че фирмата на Домусчиев е взела правата за излъчване на мачовете от българското първенство при липса на прозрачност и обяви, че ТВ7 предлага много по-добри условия.

Миналата седмица пък Тодор Батков каза, че през пролетния полусезон ще има и трета телевизия освен БНТ и ТВ+, която ще излъчва мачове от А група.

Новината за отнетите права на "Булсатком" идва в разгара на търговската война между оператора и телевизиите бТВ и ТВ7.

Споделяне

Още от Спорт

Докъде е проникнала руската шпионска и пропагандна мрежа в България?