Досегашен заместник става директор на ВКР

Досегашният зам.-директор на Служба "Сигурност-военна полиция и военно контраразузнаване" полковник Николай Николов да наследи на поста напусналия началник ген.-майор Орлин Иванов, предложи в четвъртък правителството на президента, който трябва да издаде указ за назначението. 

Държавният глава да освободи от кадрова военна служба ген.-майор Орлин Иванов, който стана главен мениджър по охраната Уникредит Булбанк, пише още в решението на кабинета. 

С решението си министрите опровергаха част от народните представители, който смятаха, че изборът на нов ръководител на военното контраразузнаване може да се забави заради очакванията до няколко месеца да заработи новата Национална агенция за сигурност, която ще събере под една шапка Национална служба “Сигурност”, която сега е в МВР, финансовото разузнаване, което е към МФ, военно контраразузнаване към МО и др.

Полк. Николай Николов е роден през 1958 г. в гр. София. Завършил е висше образование в УНСС. Притежава военна квалификация от мотострелкови -  ВНВУ "В. Левски"; от ВИПОНД - МВР и от ВА "Г.С.Раковски". Офицер е в българската армия от 1981 г. С професионалното си издигане, той ще бъде произведен в бригаден генерал. 

Споделяне

Още от България

Одобрявате ли изгонването на 70 руски дипломати?