Двама са в кома след обгазяване в помпена станция в Поморие

В кома са двама от тежко обгазените четирима работници, които пострадаха при инцидент по време на ремонт в помпената станция на ВиК-Поморие. Това съобщиха от бургаската болница, в която са настанени мъжете

 

С опасност за живота са работници на 27 и 51 години. Третият приет в болницата е на 48 години и е контактен, но състоянието му също е сериозно. Четвъртият работник е на 40 години, състоянието му е стабилно.

 

Няма опасност на населението и туристите, въздухът над града не е замърсен с амоняк, съобщиха в сряда от областната дирекция на МВР в Бургас. Инцидентът станал между 10.30 и 11 часа.

 

Помпената станция се намира до автогарата в квартал “Св. Георги” в Поморие. Съоръжението подава отпадъчните води към пречиствателната станция на Поморие. Предполага се, че в ремонтираното от работниците помещение се е натрупало голямо количеството амонячни и азотни изпарения от отпадъчните води от предишната вечер.

 

При влизане в помещението работниците са се задушили, не са имали възможност да излязат на чист въздух и са паднали на земята.

 

На мястото на инцидента са дошли полицейски и пожарни екипи, както и от спешния център.

 

Районът около местопроизшествието е отцепен. Пострадалите са изведени от обгазеното помещение и са откарани към бургаската болница в тежко състояние.

 

След измерване на показателите на въздуха е установено, че за населението и туристите в Поморие няма опасност за живота. Отделените отровни амонячни и азотни изпарения са били в концентрирано състояние единствено в ремонтираното помещение.

 

Екип на Инспекцията по труда е на мястото на инцидента.

Споделяне

Още от България

Къде му е мястото на Бойко Борисов?