Дянков отказва отсрочка за нивомерите на малките бензиностанции

Няма да има повече отсрочки за поставяне на нивомери в цистерните за горива на малките бензиностанции, заяви в Бургас вицепремиерът и финансов министър Симеон Дянков.

Ден по-рано собственици на малки бензиностанции поискаха поне година и половина отсрочка за поставянето на измервателните уреди, тъй като инвестицията излизала около 20 хил. лв. и била непосилна за обектите. Според тяхното сдружение заради това изискване ще затворят 2 хил. от общо около 3 хил. малки бензиностанции.

Според Дянков обаче един нивомер струва 3-4 хил. лв. и отсрочка за поставянето им няма да има.

Крайният срок за инсталирането на уредите е 31 март тази година. Още в края на миналата година собствениците на малките бензиностанции протестираха срещу поставянето на нивомери с мотива, че им излиза скъпо и ще фалират.

В четвъртък ще има преговори между сдружението и представители на Националната агенция по приходите по искането за удължаване на крайния срок.

Вицепремиерът Дянков каза още, че на тристранен съвет, на който ще бъдат поканени представители на БНБ и на асоциацията на търговските банки, ще  бъдат засегнати въпросите с лихвите по кредитите.

Споделяне

Още по темата

Още от Бизнес

Защо Сотир Цацаров подаде оставка от КПКОНПИ?