Единственият обвиняем за убийството на Яна ще съди свидетелите срещу себе си

Пламен Трифонов - единственият обвинен за жестокото убийство на 28-годишната Яна Кръстева в Борисовата градина в София, ще съди свидетелите по делото, дали показания срещу него. Това обяви самият той в ефира на бТВ в сряда.

Младото момиче бе открито удушено в парка на 10 юли миналата година, след което стана ясно, че е прекарала нощта в храстите заедно със заподозрения Николай Русинов – Чеци. Той обаче не получи никакви обвинения, тъй като според експертизата няколко от космите, намерени на местопрестъплението, съвпадат с морфологичния профил на косата на Трифонов.

Обвиняемият за пореден път заяви в сряда, че делото е манипулирано, както и че сам е дал на прокуратурата свои косми за анализ. Трифонов подозира, че разследващите са подменили с тях намерените по тялото на жертвата.

"Не съм бил там. Не познавам Яна. Това е предубеденост, която започнаха разследващите органи със задържането ми", добави той с уточнението, че с ареста му се е целяло туширането на общественото напрежение.

Трифонов престоя над четири месеца зад решетките, преди Софийският апелативен съд да приеме, че разследването е тръгнало в тотално погрешна посока, като са пренебрегнати данните, уличаващи свидетеля Русинов. Според аутопсията на Яна смъртта ѝ е настъпила между 00.00 и 4.00 часа на 10 юли, в който период Чеци признава, че е бил заедно с нея.

Освен това на местопрестъплението бе открит биологичен материал от него, включително и негова семенна течност. Според защитата на Трифонов разследващите са намерили и мобилен телефон, по който имало кръв от жертвата и отпечатък от Русинов.

Споделяне

Още по темата

Още от България