Единственият оторизиран от ГЕРБ да говори за Първанов, бяга от темата “Гоце”

Единственият оторизиран от ГЕРБ да говори за Първанов, бяга от темата “Гоце”

Неформалният лидер на ГЕРБ Бойко Борисов отново отказа да отговори по същество какво е мнението му за папката “Гоце” и за това, че държавният глава Георги Първанов се опита да скрие истината за връзките си с Държавна сигурност (ДС) преди година, а сега упорито мълчи. Междувременно стана ясно, от кадровото дело на Първанов в Държавна сигурност са вадени страници.

Борисов е единственият оторизиран от ГЕРБ да се изказва по адрес на президента Първанов. За това той предупреди още при учредяването на партията си, която претендира за първото място на следващите избори.

Помолен да коментира случая с “Гоце”, във вторник Бойко Борисов отново се измъкна от темата, прехвърляйки на друга: “Първо това е трябвало да стане много отдавна и тук Иван Костов носи пряка отговорност, защото Димо Гяуров (бел. ред -  бившият шеф на разузнаването) му е докладвал на времето и е можел да предупреди Петър Стоянов и въобще да не загубят изборите. Но той ( бел. ред. - Иван Костов) толкова много мрази десните и иска да помага на БСП, че тогава си е замълчал, за да може Стоянов да загуби”.

Бившият президент бил вкаран в “тоя измислен и глупав скандал от Наско Атанасов” и е загубил спечелени избори, каза още Борисов. Той смята, че Костов “сега се опитва да направи същото със София, но няма да му мине номера”.

На журналистическата реплика, че работата на комисията “Андреев” бе блокирана от Конституционния съд, неформалният лидер на ГЕРБ заяви, че: “всичките тези пасквили, които Костов много умее чрез черния си PR да пуска в пресата е могло да излязат още тогава, нали нямате съмнения? Имало е начин да излязат, но не са искали”, заключи Борисов.

В събота пред Дарик радио той заяви, че досието “Гоце” е “трябвало да бъде затворено и е затворено от българския народ вече на два избора”. За това, че той е агент Гоце, българите знаеха няколко месеца преди президентските избори през 2005 г., добави Борисов, но отново без да даде политическа оценка за принадлежността на българския президент към ДС.

Той предпочете да акцентира върху приноса на Първанов за членството на България в ЕС и НАТО, за американските бази у нас и позицията му за Косово.

Споделяне

Още по темата

Още от България