Експерти решават кога ще се ремонтира ремонтираното Цариградско шосе

Експертен съвет ще се произнесе кога и как ще се направи повторен ремонт на вече ремонтирана част от столичния бул. "Цариградско шосе", съобщи в понеделник пред журналисти кметът на София Бойко Борисов. В средата на август беше обновена отсечката от “Орлов мост” до алея “Яворов”, но след като движението бе пуснато, се оказа, че по трасето има дефекти и то трябва отново да се оправя.    

“Бях и във Варна, и в Бургас през почивните дни - никъде не видях ремонтиран път с такава дължина като "Цариградско", обясни Борисов. Той припомни, че до момента на фирмата-изпълнител не са платени пари за преасфалтирането на най-натовареното трасе в столицата.

По думите му в момента ремонтираният участък не представлява опасност при шофиране и е по-добър като качество от пътните платна на автомагистрала "Тракия".

В петък експертен съвет, свикан от фирмата-изпълнител на ремонта на булеварда, ще се запознае със съставената карта след геодезичното му заснемане, обясни зам.-кметът по транспорта Велизар Стоилов пред БТА.

В съвета ще участват представители на фирмата-изпълнител, на столичната община, на фонд "Републиканска и пътна инфраструктура" и на Университета по архитектура, строителство и геодезия.

Отстраняването на констатираните вече неравности след новото асфалтиране на Цариградско шосе не бива да се превръща в предизборна истерия или реторика и ще стане тогава, когато прецени експертният съвет, обясни Стоилов.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Прави ли са да протестират превозвачи, таксита и транспортни синдикати?