Фелпс триумфално се завърна в плуването

Американският плувец Майкъл Фелпс, който не се състезаваше след Олимпиада 2008 в Пекин, в петък триумфално се върна в големия спорт. Той победи в две съревнования на турнира "УлтраСуим" в град Шарлот, северна Каролина, съобщава АФП в събота.

23-годишният плувец се е класирал първи на 200 метра свободен стил и 100 бътерфлай. "Много съм доволен. Това е отлично начало. Определено изпреварвам графика", заяви Фелпс, който се върна към тренировки едва преди два месеца.

Фелп призна, че не е чувствал подобен натиск даже на Олимпиадата в Пекин. По думите му, той бил изумен от големия брой журналисти на състезанието. "Не съм виждал толкова камери даже в Пекин", заяви спортистът.

Надпреварата "УлтраСуим" е първият турнир, на който Фелпс се появява отново на професионалната арена след скандала със снимката, на която той пуши марихуана. Тази фотография предизвика лавина от критики по адрес на плувеца и доведе до тримесечното му отстраняване от състезания.

В края на 2008 г. Фелпс съобщи, че ще възобнови кариерата си през юли 2009 г.

На Олимпиада 2008 Фелпс спечели осем златни медала и постави седем световни рекорда. Той е притежател на 14 златни олимпийски медала, което го прави най-титулувания спортист в историята.

Споделяне

Още от Спорт

Как оценявате българската позиция за кризата около Украйна?