След като съблякоха синята му фланелка

Фенове изгониха с невиждан скандал новия треньор на "Левски"

Ивайло Петев си тръгна от Герена, Тодор Батков обяви, че специалистът остава на поста

Безпрецедентен скандал се разигра във вторник в залата за пресконференции на столичния ПФК "Левски" по време на представянето на новия старши-треньор на клуба Ивайло Петев.

Секунди преди изненадващият наследник на Славиша Йоканович да бъде представен от спортния директор на отбора Наско Сираков, трийсетина фенове на тима нахлуха в залата, заявявайки, че този път те ще водят пресконференцията.

Последва обяснение към Петев, че не е желан на Герена, че привържениците на "Левски" няма да допуснат да стане треньор и че никой не му е разрешавал да облича екипа на "сините". Впоследствие няколко от феновете насила свалиха фланелката от гърба му и го изгониха от залата.

Вътре остана само Сираков, говорителят на клуба Кирил Лулев и журналистите, които обаче нямаха възможност да задават въпроси. Вместо това феновете поискаха обяснение от спортния директор защо се стигна до изненадващата смяна на Йоканович, след като в края на миналата седмица ръководството на "Левски" нямаше подобни планове.

Сираков не можа да даде смислено обяснение, а попита риторично феновете дали им харесва представянето на отбора този сезон. След 12 изиграни кръга "Левски" заема незавидното 6-о място.

Като мотив за изгонването на Петев "сините" ултраси посочиха основно факта, че самият той си е признавал, че е привърженик на вечния враг ЦСКА (в края на интервю пред сайта на предишния му клуб "Лудогорец" – бел. ред.). Освен това те изразиха възмущението си, че след два месеца работа ръководството гони Йоканович, при положение че не е осъществило нито един силен трансфер на футболист.

По думите на феновете слабото представяне на клуба не се дължи на работата на сръбския специалист, а на факта, че отборът не разполага с достатъчно класни и мотивирани играчи. Те заплашиха, че ако Петев остане треньор на "Левски", вечното дерби с ЦСКА на 19 октомври няма да се състои.

"Стоим зад Йоканович. Някой от ръководството обади ли се на нас? Някой скочи ли срещу отбора след резила с Иртиш. Не. Защо го назначавате тоя чорбар? Ние не сме Левски в момента, ние сме та*ак некакъв. Защо не ни броите за живи. Ние сме Левски бе човек, без нас няма Левски. Защо не ни се обадихте, да пием по едно кафе, да ни кажете, че ще сменяте Йоканович. Петев си е чорбар. Ако той е треньор, дербито с ЦСКА няма да се играе. Батков къде е, къде е тоя мустакат? Кажете, ако той е виновен. Защото преди се криеше зад Гонзо, сега зад теб", обърна се един от феновете към Сираков.

В крайна сметка Ивайло Петев напусна залата, без да коментира безпрецедентно враждебното си посрещане, нито професионалното си бъдеще. Той бе освиркван и наречен "прасе" и "чорбар" още при пристигането си на Герена, около час преди представянето си.

Двайсетина минути след изгонването на Петев на стадиона пристигна и собственикът на клуба Тодор Батков, който по-рано бе търсен от феновете, прекъснали представянето на новия треньор. След като прекара около час в административната сграда на клуба, той осъди постъпката на феновете, наричайки я "позор и петно" за "Левски".

"Това е позор, случаят е безпрецедентен. Едва ли някога нашите прародители, които са създавали клуба, са предполагали, че това ще се случи. Тези кадри, които вие сте записали, ще обиколят света. Това е петно върху клуба. Никой от клуба не мисли лошо за Левски... Вижда се, че резултатите не подобават на Левски, на разходите, които прави. Решението за назначаването на Петев е колективно. Аз дадох предложението. Това е един от малкото специалисти, които доказаха, че разбират от футбол", коментира Батков, припомняйки, че в последните години е инвестирал над 41 млн. лв. а е "най-обругаваният човек".

Обяви и, че Ивайло Петев остава треньор на отбора, както и, че Сираков и председателят на Надзорния съвет на клуба Иво Тонев са подали оставки. Собственикът на "Левски" обаче не уточни дали ги е приел, нито дали е взел предвид лаконичната заплаха от феновете, че "Вечното дерби" може и да не се състои.

Споделяне

Още по темата

Още от Спорт