Феновете на "Левски" поискаха акциите на Тити Папазов

Тити Папазов, сн. БГНЕС

Феновете на "Левски" поискаха да получат акциите на Константин Папазов. Преди два дни новият мажоритарен собственик на "Левски" Наско Сираков обяви, че ще предостави 35% от акциите на баскетболния треньор, а останалите 51% ще останат в него.

"С тези 35% от акциите Тити е противопоставен на всички останали, които се борихме да стигнем дотук. Да не говорим за разнобой, ние трябва да останем единни", каза председателят на Националния клуб на привържениците на "Левски" Степан Хиндлиян пред бТВ. 

"Тити, кой е по-сериозен инвеститор от привържениците. Привържениците показаха, че могат да управляват. Благодарение на 10% от акциите, които са при феновете, имахме възможност да стигнем дотук. Жонглирането с акциите на "Левски" трябва да престане. Не става въпрос дали могат да бъдат купени от феновете. Но само феновете са непреходни", добави Хиндлиян.

Според него, ако се появи български инвеститор, който да иска акциите, но впоследствие има проблеми с бизнеса си, клубът отново ще изпадне в кризата, от която се опитва да се измъкне.

"Да предположим, че утре ще се появи някой инвеститор или спонсор, ние ще му дадем тези 35%. Утре той ще има проблеми с бизнеса си, ще хукне някъде и какво правим? В момента се оказва, че "Левски" има задължения към "НОВЕ Холдинг" и Националната лотария", каза Хиндлиян.

По-рано тази седмица Наско Сираков съобщи, че Васил Божков е финансирал "Левски" и със заеми. Оказа се, че "сините" дължат седем милиона лева на седем милиона на Националната лотария и НОВЕ Холдинг

Тази позиция на НКП може да породи напрежение на предстоящото общо събрание на "Левски", насрочено за 17 юли, на което се очаква да бъдат приети промените в собствеността на клуба, отбелязва вестник "Сега".

Тогава Папазов не само трябва да бъде утвърден като акционер №2 в клуба след Наско Сираков (51%), но и да влезе заедно с него в Наздорния съвет на клуба. 

Според поканата за общото събрание, публикувана в Търговския регистър, като трети член на този съвет е предложено да бъде избран икономистът Петър Ганев, като представител на феновете. 

Споделяне

Още по темата

Още от Спорт

Как да се подходи с новата детска болница?