Фестивалът на кестена се провежда за втори път в село Коларово

Второто издание на Фестивала на кестена в петричкото село Коларово ще се състои в петък.

Освен за кестените, гостите на фестивала ще могат да научат повече за традиционните ястия, носии и истории на Подгорието, както и за тайните на Беласица.

Програмата предвижда още творчески работилници, концерти, кестенови специалитети, приготвени от френски майстор готвач, конкурси за рисунка и игри за деца и възрастни, представяне на туристически маршрути и биоразнообразието на планината Беласица.

"Символът на парк Беласица са вековните кестенови гори, които са най-обширните на Балканския полуостров. Те са уникалното зелено богатство на нашата планина, ето защо отдаваме на кестена това специално внимание. Идеята за провеждането на Фестивала на кестена е да се популяризира културата и бита на хората в района на Подгорието, както и природното богатство на парк Беласица", каза пред "Дарик" говорителят на парка Маргарита Георгиева.

Селата Габрене, Скрът, Ключ, Яворница, Камена, Самуилово, Коларово и Беласица, известни като Подгорие, ще се включат във фестивала със собствена шатра. А любителите на туристическите преходи ще имат възможността да се включат в разходка по туристическия маршрут "Пътувай в историята".

Споделяне

Още от Общество