Футболното първенство отложено със седмица

Футболното първенство отложено със седмица

Спортно-техническата комисия към БФС с пълно единодушие реши във вторник да отложи първия пролетен кръг на "А" и двете "Б" групи с една седмица. Предложението за отлагането бе на националния селекционер Станимир Стоилов.

Причината за забавянето на мачовете е очакваното лошо време през уикенда.

Първите официални двубои за пролетта ще са 1/4-финалите за Купата на България, които ще се играят на четвърти март в сряда.

Реакцията на водачите в класирането Левски и ЦСКА не закъсня. Водещите столични клубове в един тон оцениха негативно решението на Спортно-техническата. комисия. Според ръководствата на "сините" и "червените" е възможно мачовете през уикенда да се играят, въпреки очакваните двуцифрени отрицателни температури и снега, покрил България.

"Изразходвали сме над 20 000 лева, за да си отопляваме стадиона. Ще заведем иск към БФС за щетите, които търпи клубът. От миналата седмица сме включили подгряващата система на терена, чиято работа е скъпа. Ще се консултирам с президента и ще представя фактурата за средствата, които сме похарчили", се закани финансовият директор на Левски Константин Баждеков.

Ковчежникът на "сините" допълни, че предстои изключване на отоплителната инсталация на "Герена" и че отборът най-вероятно ще търси съперник за контрола.

Според изпълнителният директор на ЦСКА Александър Тодоров в БФС се е възцарил хаос. "Подготвяхме се за мач в събота. Програмата ни бе насочена изцяло за мача срещу Беласица. Кога ще се играят мачовете? Знаехме, че метеорологичните условия са неблагоприятни, но очаквахме реално кръг да има. Новият Изпълком и комисиите не тръгват на добре", произнесе се шефът на "червените".

Споделяне

Още от Спорт

Какво очаквате да свърши служебното правителство?