Гърция уверила Външно, че няма да въвежда визи за българите за Олимпиадата

Гърция няма да въвежда визи за българските граждани по време на Олимпиадата в Атина. Това съобщи заместник министърът на външните работи Катя Тодорова пред БНР.

Преди дни, коментирайки медийни публикации, говорителят на Външно министерство Любомир Тодоров не отрече възможността да се въведат временни Шенгенски ограничения за българите от страна на Гърция по време на Олимпиадата. С уточнението, че няма подобна официална информация от Атина, Тодоров напомни, че въвеждането на временни визи е допустимо според шенгенското споразумение.

Днес зам.министър Тодорова обаче уточни, че на база на контактите с гръцкото министерство на външните работи е станало ясно, че няма да има временна отмяна на мерките по шенгенското споразумение. Тя каза, че не се очаква Гърция да въведе временни ограничения за български граждани на Олимпиадата.

Катя Тодорова допълни, че тези, които желаят да посетят като зрители олимпийските игри, трябва да притежават валиден паспорт, валиден билет за игрите, ваучер за настаняване. Зам.външният министър напомни и условието, че не трябва да имат и забрана за пътуване в шенгенското пространство.

Споделяне

Още от България