Георги Гергов: БСП е аут, а не алтернатива

Паралелна държава правеше Тодор Живков, сега е по-сложно, коментира бизнесменът

Георги Гергов пристига на заседанието на БСП сн.БГНЕС

"БСП е аут, а не е алтернатива. Ние още не сме дали отговор защо загубихме изборите, защото ГЕРБ не ги спечели, ние ги загубихме." Това заяви лидерът на БСП Пловдив Георги Гергов, който участва в заседанието на Националния съвет на БСП, предаде БТА.

Бизнесменът беше отстранен от висшето ръководство на БСП по искане на лидера Корнелия Нинова след скандала "ЦУМ гейт", при който в офис на Гергов се проведе среща между главния прокурор Сотир Цацаров и бизнесмена Сашо Дончев.

 Георги Гергов продължи с критиките си към Нинова, като определи внесените от БСП законопроекти като "едно заяждане".

"Алтернатива тепърва ще доказваме със закони, защото ние предлагаме 14 закона, но нито един от тези закони не покрива нашата програма. Това, което ние го демонстрирахме или прокламирахме като програма, тези 14 или 15 законопроекта... всъщност са проявява на едно заяждане, а не конкретно по темите и по проблемите, които има обществото и българският народ", каза Гергов цитиран от News.bg.

Според него няма как да "обезглавиш" толкова много лидери вътре в партията, да съсредоточиш всичко върху единия лидер и да имаш добри резултати.

"Обезглавяването на всички можещи, знаещи и силни хора в партия доведе до това - от 2 милиона на 1 милион", отправи упрекГергов към Ниноваза загубата на парламентарните избри през пролетта.  "Но ще стават интересни неща през есента", загадъчно допълни той.

По повод речта на Нинова в парламента в петък, че държавната Българска банка за развитие (ББР) дава единствено на шестима едри бизнесмени пари, Гергов посочи, че не се чувства засегнат от тези думи. Той смята, че това е сериозна тема, която трябва да се обсъжда на глас, защото "всички демонстрират и се бият по гърдите, че са за средния и са за малкия бизнес, но всъщност малкият и среден бизнес е на доста сиво".

През 2016 г. дружеството на Георги Гергов – "Международен панаир Пловдив" получи два кредита от ББР общо за 62 млн. лв. – една от най-големите експозиции на държавната банка към фирма.

За обвиненията на Нинова към Гергов, че е част от паралелната държава, бизнесменът отговори, че от първия ден на 89-та година е в частния бизнес.

Паралелната държава е нещо по-сложно, каза той."Едно време Тодор Живков я правеше тази паралелна държава, когато партията беше слята с държавата. Другаде трябва да се търси заровеното куче", посъветва Гергов лидера на БСП.

Споделяне

Още по темата

Още от България