Георги Костов: Ще обжалвам всички беззакония, извършени срещу мен

Вече бившият главен секретар на МВР "гледа ведро на ситуацията и обмисля мемоари"

Георги Костов, сн. БГНЕС

Ще обжалвам всички беззакония, извършени срещу мен, заяви вече бившият главен секретар на МВР Георги Костов в събота пред бТВ.

Костов беше освободен с указ на президента Румен Радев, а като причина за неговото освобождаване беше посочена липсата на политическо доверие.

”Важно е да се каже, че ми се заяви, че ако не подам оставка по собствено желание ще се стартира процедура по дискредитирането ми и тази процедура беше стартирана седмица по-късно”, каза още Костов.

По думите му разговорът с премиера Огнян Герджиков, в който е поискана неговата оставка, е продължил около 50 секунди. ”Това, което му казах е, че няма да подам оставка и може да разчита на моята коректност. Никога не бих си позволил да обидя премиер на страната ни”, каза Костов.

”Обществото най-добре ще даде оценка на всеки един от нас и когато извършваме определени действия е добре да знаем и да вярваме, че то винаги ще оцени тези действия по достойнство. Истината винаги излиза наяве”, каза още Костов.

По думите му твърденията, че той е оказвал натиск върху петима полицейски служители в периода 2015-2016 г., са пълен абсурд. ”Аз не съм органът, който освобождава областните директори. Тези твърдения са тотално непознаване на нормативната база на МВР”, каза Костов.

Настоящият министър на вътрешните работи Пламен Узунов преди време е напуснал системата на МВР, докато тя е била под ръководството на Георги Костов.

”Той напусна заради произведен управленски гаф, който доведе до влошаване репутацията на МВР. Това е поредният управленски гаф, който този човек произвежда”, каза Костов.

На въпрос какво следва оттук нататък, Костов каза, че гледа ведро напред и може да напише мемоари.

”Няма късмет в разкриването на убийството, то е разкрито с работа”, коментира още Георги Костов, който работеше по случая.

”В СДВР работят едни действително големи професионалисти и те проведоха огромна по обем оперативна дейност. Благодарение на нея се стигна до заподозряното лице и до документирането на неговото участие в престъплението”, каза Костов.

Споделяне

Още по темата

Още от България