Гранична полиция залови 26 нелегални имигранти

Служители на Главна дирекция "Гранична полиция" са задържали 26 чужденци, преминали нелегално границата ни, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Вчера по обяд двама мъже, жена и три деца на възраст от 5 до 13 години, били засечени от гранични полицаи на Гранично полицейско управление Болярово в землището на с. Крайново. Те били без документи за самоличност, представили се за сирийски граждани.

Друга група - мъж, жена и четири деца, е задържана в района на с. Вълча поляна. Това станало малко след полунощ днес. Нелегалните чужденци също не носели документи за самоличност и обяснили, че са сирийци.

Към 06.50 ч. в оперативната дежурна час на Гранично полицейско управление Елхово бил подаден сигнал от МСН "ТЕРМА –05" за забелязано придвижване на хора близо до с. Голям Дервент. Двайсетина минути по-късно граничните полицаи засекли групата от 14 души – двама мъже, четири жени и осем деца, които били без документи за самоличност. Всички те са настанени в помещения за временно настаняване на лица, работата по изясняването на случаите продължава.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Одобрявате ли изгонването на 70 руски дипломати?