След трета поредна победа – този път над Бърнард Томич

Григор Димитров ще защитава титлата си на финала в Стокхолм

Григор Димитров ще защитава титлата си на финала в Стокхолм

Първата ракета в мъжкия ни тенис Григор Димитров ще защитава миналогодишната си титла от турнира в Стокхолм, след като достигна финала, побеждавайки в събота австралиеца Бърнард Томич с 6:3, 7:5 в първи полуфинален мач.

Преди това хасковлията преодоля в много оспорван мач Таймураз Габашвили и обърна американеца Джак Сок.

В сблъсъка с Томич Димитров сервира първи и допусна да му бъде поведено с 0:30, но стигна до 30:30, за да спечели гейма.

Във втория гейм Григор поведе с 40:15 при сервис на Томич и успя да пробие, за да поведе с 2:0. С великолепна игра и лекота Григор взе и третия гейм. Австралиецът съумя да спечели трудно следващия гейм, като премина през 30:30 и 40:40.

Петият гейм беше спечелен от българския тенисист, за да се стигне до 4:1. Томич успя да си вземе подаването в следващия гейм, а в следващия Димитров поведе с 40:0, допусна да се стигне до 40:30, но спечели с великолепно разиграване за 5:2.

В осмия гейм австралиецът поведе с 40:0, но Григор изравни, но в крайна сметка Томич спечели, за да намали изоставенето си на 3:5. Григор поведе с 30:0 с два аса в деветия гейм, за да го спечели в крайна сметка и да поведе със сет - 6:3. 

Във втория сет Томич започна със сервис, който беше спечелен от австралиеца. Григор си взе сервиса за 1:1, но и Томич не пропусна да спечели в следващия гейм, печелейки го на 0.  В чевъртия гейм Гришо не съумя да спечели сервиса си и беше пробит, а резултатът стана 3:1 в полза на австралиеца. След този момент Томич затвърди пробива си и поведе с 4:1.

Без затруднения Димитров взе подаването си в шестия гейм и намали резултата на 2:4. В следващия гейм Григор съумя да се добере до 30:30 и 40:40, за да загуби в крайна сметка, а резултатът стана 2:5. В осмия гейм Григор имаше трудности, но успя да спечели, за да намали резултата до 3:5.

Българинът получи възможност да пробие във важен момент и той го стори, след като Томич направи двойна грешка, за да намали на 4:5. След това Димитров взе своето подаване без особени затруднения в десетия гейм и стигна до изравняване – 5:5.

В 11-ия гейм Гришо поведе при сервис на съперника с 30:0, но Томич изравни - 30:30. Австралиецът сбърка на два пъти и Димитров поведе с 6:5. Хасковлията показа високата си класа и спечели сервирането си в 12-ия гейм, за да спечели сета със 7:5, а с това и мача.

Съперник на Григор на финала ще бъде водачът в схемата Томаш Бердих или квалификанта Матиас Бахингер от Германия. С победата си над Томич 23-годишният Димитров ще си осигури чек за 49 770 евро от наградния фонд, защитавайки 150 от 250-те си точки от миналата година.

Споделяне

Още по темата

Още от Спорт