Гриша Ганчев влиза в ЦСКА с футболисти и бази

Гриша Ганчев влиза в ЦСКА с футболисти и бази

Единият от собствениците на ЦСКА Иво Иванов обяви, че ръководството на "червените" води преговори с Гриша Ганчев за евентуалното влизане на бизнесмена в клуба.

 

В интервю за в. "7 дни спорт" бизнесменът от "Титан" заяви, че Ганчев може да влезе в клуба след края на сезона.

 

Иванов съобщи, че вече се провеждат разговори с Ганчев да вземе 50% от акциите на клуба.

 

"Съгласието му зависи от това какво ще е бъдещето на ЦСКА. Ако успеем да намалим още задълженията си, тогава смятам, че ще е готов да влезе. Но това няма да се случи по-рано от лятото", каза Иванов.

 

Очакваше се Ганчев да влезе в ЦСКА още миналата година, но това не се случи. В края на миналата седмица близкият до ЦСКА бизнесмен Стойне Манолов каза, че Ганчев е бил спрян от премиера Бойко Борисов.

 

По-късно в сряда двамата бизнесмени от "Титан" Иво Иванов и Димитър Борисов дадоха и интервю за бТВ. Те обясниха, че преговарят с Ганчев да закупи половината от акциите на клуба, като тези 50 процента няма да се изразяват в пряка финансова подкрепа, а в прехвърляне на футболисти, бази и т.н.

 

Условието от страна на Ганчев обаче е да бъдат намалени задълженията на "армейците", които в момента са 6 милиона лева.

 

"С Гриша Ганчев преговорите продължават и в момента. Не е толкова лесно сливането на два клуба. Дали ще се случи сега, дали лятото, не се знае, но е възможно да се случи", коментира Димитър Борисов.

Споделяне

Още от Спорт

Одобрявате ли изгонването на 70 руски дипломати?