Груевски обсъдил с българския посланик в Скопие договора за добросъседство

Груевски обсъдил с българския посланик в Скопие договора за добросъседство

В интерес на Македония е да развива и укрепва отношенията си с България, защото напредъкът на страната към евроатлантическа интеграция е от взаимен интерес. Това бе заключението от среща на лидера на ВМРО-ДПМНЕ Никола Груевски с българския посланик в Скопие Иван Великов Петков, предаде в четвъртък агенция МИА.

Петков е заявил, че подписването на договор за добросъседство ще уреди един изключително важен въпрос и ще осигури на Македония още един партньор и поддръжник в усилията ѝ да стане член на ЕС и НАТО, се посочва в изявление на ВМРО-ДПМНЕ.

Груевски същевременно похвалил ангажимента на България да помогне на Македония в изпълнението на тези цели, смятани за главен приоритет и от ВМРО-ДПМНЕ. Партията, посочил той, е работила усилено за хармонизирането на позициите на двете държави в съставянето на справедливо споразумение.

Липсата на прозрачност, демонстрирана според Груевски от сегашното правителство на Македония при воденето на този процес, е довела до нарастващи безпокойства, изразявани както от обществеността, така и от експерти.

"ВМРО-ДПМНЕ представи няколко конструктивни предложения. Ако те бъдат включени в крайния проект, споразумението ще бъде в значителна степен одобрено и ще осигури ясен пример на искреност, демонстриран и от двете страни за подобряване на отношенията", заяви още Груевски.

Споделяне

Още по темата

Още от Европа

Прави ли са да протестират превозвачи, таксита и транспортни синдикати?