Хаджигенов: Спецпрокуратурата е инструмент за натиск в скандала между ИТН и Дончева

Николай Хаджигенов

"Наясно съм със скандала "500 К". Едва ли има човек, който вече не е наясно. Това е някакъв частен и много безобразен разговор между двама души". Това коментира Николай Хаджигенов от "Изправи се БГ! Ние идваме!" по повод разговора между Татяна Дончева и Радостин Василев от ИТН.

"Аз познавам добре Татяна Дончева и не вярвам на никого в този случай", каза той пред Нова тв в сряда.

Преди ден спецпрокуратурата се активизира с проверка по твърденията на Тошко Йорданов и Радостин Василев от "Има такъв народ", че Татяна Дончева (ИБГНИ) се е опитала да разцепи парламентарната им група. Ключови са намеците от ИТН, че Дончева е била готова да предложи солидната сума от 500 хиляди лева на техни депутати да подкрепят правителство с мандата на ИБГНИ.Спецпрокуратурата разследва търговия с влияние

Татяна Дончева веднага отрече да е говорила с някого от ИТН за пари. В понеделник вечерта Йорданов разкри и кой е въпросният депутат от ИТН – Радостин Василев.

Василев разказа в предаването "Студио Хъ" на партийната телевизия 7/8, че Дончева го е убеждавала да отцепи част от групата на ИТН, за да се състави правителство, ако президентът връчи третия мандат на "Изправи се БГ! Ние идваме".

Дончева отхвърли твърденията на Василев и Иванов и се закани да ги съди.Самият Радостин Василев заяви, че никой не му е предлагал подкуп, нито има листчета в себе си. Всичко било интерпретация на разговора с Дончева.

Мая Манолова коментира в сряда, че прокуратурата се самосезира по абсурдни небивалици, а ГЕРБ и ИТН са като ансамбъл за синхронно плуване. Самата Татяна Дончева обясни, че целта на Трифонов е нейното отстраняване от политиката.

Николай Хаджигенов бе сред споменатите в разказа на Радостин Василев за срещата му с Дончева. Депутатът от ИТН обясни, че Дончева казала по адрес на Хаджигенов, че е "пе****ст с три деца и е действащ агент на ДАНС".

Хаджигенов обясни, че преди години за подобни твърдения е осъдил жълт сайт.

"Не виждам смисъл да коментирам подобно нещо. Този въпрос задайте на Дончева, като се върне от Виена. Писала ли е на листчета, какво е писала? Аз не съм бил там очевидно", каза Хаджигенов пред Нова тв.

По въпроса със самосезирането на спецпрокуратурата Николай Хаджигенов коментира, че действията ѝ "адски му харесват".

"Ако някой все още не е разбрал какво е Спецпрокуратурата – сега ще разбере. Тук категорично няма каквото и да било. Това е инструмент за натиск, както обикновено", каза адвокатът.

Споделяне

Още по темата

Още от България