Хенри Кисинджър: Путин е руски патриот

Хенри Кисинджър: Путин е руски патриот

Владимир Путин, който бе избран за президент, е руски патриот и не е настроен против Запада и САЩ. Това заяви в интервю за Си Ен Ен бившият държавен секретар на САЩ Хенри Кисинджър, предаде ИТАР-ТАСС.

 

Легендарният американски дипломат призова съгражданите си да не виждат в действията на руския лидер желание да върви против интересите на САЩ и техните съюзници.

 

"Не смятам, че той е настроен срещу Запада", каза Кисинджър."Той е преди всичко руски патриот, който се чувства оскърбен от случилото се в Русия през 90-те години на миналия век". По думите на Кисинджър Путин се възмущава много от действия, които възприема като намеса във вътрешните работи на Русия.

 

Кисинджър заемаше поста държавен секретар на САЩ в администрацията на двама президенти - Ричард Никсън и Джералд Форд. През 70-те години на миналия век той бе един от инициаторите за разведряването в отношенията между САЩ и СССР. През 1973 г. Кисинджър бе удостоен с Нобеловата награда за мир за ролята си за подписване на Парижкото споразумение, което сложи край на войната във Виетнам.

 

След като напусна голямата политика Кисинджър се зае с писане на мемоари, статии и книги за външна политика и дипломация.

Споделяне

Още по темата

Още от Свят

Какво очаквате от президента Радев през неговия втори мандат?