Херо Мустафа: Не вярвайте, че ви слагат чипове с ваксините

Американската посланичка призова да не се бави интерконектора с Гърция

Херо Мустафа, сн. БГНЕС

Посланичката на САЩ у нас Херо Мустафа призова хората в България да не вярват на конспиративни теории за ваксините срещу Covid-19.

"Теориите не са верни. Не е вярно, че ще ви се промени ДНК-то, не е вярно, че ви слагат чип. Ваксинацията, също като предишните ваксини, имат за цел да ни пазят и са нашата надежда. Вярвам, че ще стигнем до края. Просто трябва да сме там, да сме заедно и да се ваксинираме", призова американскaта посланичка", цитирана от бТВ.  

Херо Мустафа очаква да се ваксинира тази седмица заедно с цялото си семейство в посолството. Тя благодари на българските власти, че са осигурили дози и за чужденците в страната.

"Вярвам, че ако продължим да носим маските си, продължим да спазваме протоколите, дистанцията, миенето на ръце и се ваксинираме, ще се върнем скоро към нормалния живот. Но всички трябва да се ваксинираме", уточни Мустафа.

Тя коментира и забавянето в изграждането на интерконектора с Гърция.

"Надявам се ангажираните компании и правителства да я завършат, защото това е много важен стратегически приоритет. Той ще донесе по-евтин газ, което в края на краищата за всеки ще има по-достъпно електричество. Това е много добро начинание и съм съгласна с вас, че трябва да върви по-бързо", каза посланичката.

Тя посети Кърджали и имаше среща с ученици от СУ "П. Р.. Славейков" в града.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Прави ли са да протестират превозвачи, таксита и транспортни синдикати?