Хлапе на 12 години се спъна и скъса картина за 1.5 млн. долара

Хлапе на 12 години се спъна и скъса картина за 1.5 млн. долара

Дете на 12 години се спъна и проби дупка в ренесансова картина от XVII век за 1.5 милиона долара, съобщават световните информационни агенции. Става дума за картината "Цветя" от Паоло Порпора, включена в изложбата "Лицето на Леонардо: Образи на един гений" в Тайпе, Тайван.

Най-скъпата пакост на виновника е записана от охранителна камера на музея. От видеото се вижда как група децата слушат обясненията на гида и след това се насочват към друга творба. Въпросният 12-годишен малко изостава от групата и крачи доста разсеяно.

В един момент той се спъва и политва към картината, държейки някаква газирана напитка в ръка. Момчето прави всичко възможно да не залее картината и се подпира на нея с юмрук. Първо въздъхва с облекчение, че не я е олял с безалкохолното, но после осъзнава, че е пробило картината с юмрука си.

Организаторите на изложбата заявяват, че момчето няма да бъде обвинено за случилото се и от семейството му няма да се иска да плати за реставрацията. Картината ще бъде реставрирана с парите от застраховката и ще бъде върната в Италия.

Споделяне

Още от Общество