Христо Бисеров влезе в болница за началото на делото си

Христо Бисеров

Делото срещу бившия заместник-председател на ДПС и Народното събрание Христо Бисеров не тръгна, защото той е влязъл в болница преди ден. Съставът на Софийския градски съд не успя да даде ход на процеса в четвъртък и го отложи за 25 ноември.

Адвокат на Христо Бисеров не каза от какво страда клиента му. Съдия Снежина Колева нареди за следващото заседание подсъдимият все пак да представи медицински документ, с който да докаже, че е бил в болница.

Бисеров е изправен на съд за неплатени данъци в размер на 26 000 лева, нарушаване на валутния закон с недекларирани сделки с валутни ценности и за това, че не е декларирал пред Сметната палата пари по сметки в Швейцария.

Първоначално той беше обвинен в пране на пари заедно с доведения си син Ивайло Главинков. В крайна сметка това обвинение срещу бившия депутат отпадна, а материалите срещу Главинков бяха отделени в друго досъдебно производство.

Обвинителният акт срещу Бисеров беше внесен в съда през април тази година, но бе върнат обратно на прокуратурата след месец заради допуснати нарушения.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Започна кампанията за предсрочните избори. Ще променят ли нещо те?