И МЗ стана жертва на фалшив сайт, рекламиращ чай срещу паразити

И МЗ стана жертва на фалшив сайт, рекламиращ чай срещу паразити

След БНТ и Министерството на здравеопазването се оказа въвлечено в рекламата на чай срещу паразити чрез фалшив сайт.

Министерството на здравеопазването е изпратило сигнал до директора на Главна дирекция “Борба с организираната престъпност“ главен комисар Ивайло Спиридонов с копие до комисар Явор Колев, началник на отдел “Компютърни престъпления“ към ГДБОП.

Сайтът http://livesbloggz.com/fito-balt/bg/minzdrav/ публикува интервю уж с ръководителя на Националния център по заразни и паразитни болести, кръстен от авторите на фалшивата страница Евгени Николаев Морозов.

В него отново се плашат хората със смъртоносни паразити, както преди два дни през фалшивия сайт на обществената телевизия. И отново като единствено работещ лек срещу паразитите се препоръчва чаят “ФитоБалт“.

Здравното министерство посочва, че сайтът съдържа категорично невярна информация и прави внушения, които са подвеждащи за потребителите и опасни за здравето на гражданите.

Министерство на здравеопазването напомня, че официалният сайт на институцията се намира на интернет адрес https://www.mh.government.bg/bg/ .

ГДБОП съобщи, че разследва случая със създадения фалшив сайт и вече са подадени сигнали към властите в две европейски държави, тъй като, по информация на антимафиотите, фалшивата страница се поддържа извън България.

Споделяне

Още по темата

Още от България