И МЗ стана жертва на фалшив сайт, рекламиращ чай срещу паразити

И МЗ стана жертва на фалшив сайт, рекламиращ чай срещу паразити

След БНТ и Министерството на здравеопазването се оказа въвлечено в рекламата на чай срещу паразити чрез фалшив сайт.

Министерството на здравеопазването е изпратило сигнал до директора на Главна дирекция “Борба с организираната престъпност“ главен комисар Ивайло Спиридонов с копие до комисар Явор Колев, началник на отдел “Компютърни престъпления“ към ГДБОП.

Сайтът http://livesbloggz.com/fito-balt/bg/minzdrav/ публикува интервю уж с ръководителя на Националния център по заразни и паразитни болести, кръстен от авторите на фалшивата страница Евгени Николаев Морозов.

В него отново се плашат хората със смъртоносни паразити, както преди два дни през фалшивия сайт на обществената телевизия. И отново като единствено работещ лек срещу паразитите се препоръчва чаят “ФитоБалт“.

Здравното министерство посочва, че сайтът съдържа категорично невярна информация и прави внушения, които са подвеждащи за потребителите и опасни за здравето на гражданите.

Министерство на здравеопазването напомня, че официалният сайт на институцията се намира на интернет адрес https://www.mh.government.bg/bg/ .

ГДБОП съобщи, че разследва случая със създадения фалшив сайт и вече са подадени сигнали към властите в две европейски държави, тъй като, по информация на антимафиотите, фалшивата страница се поддържа извън България.

Още по темата
Още от България

Кой според вас стои зад решението за отстраняване на Силвия Великова?